Ресетовање телефона брише све податке и враћа телефон у стање у којем је био кад је купљен. Ови подаци ће се избрисати са телефона:
Направите резервну копију података.
Ако телефон ради и можете да га откључате:
Проверите да ли имате безбедносне информације:
Да бисте вратили податке после ресетовања, потребно је да унесете безбедносне информације. То показује да сте ресетовање обавили ви или неко коме верујете и спречава друге да користе ваш телефон без дозволе.
Ако ћете дати телефон неком другом, онемогућите заштиту од фабричког ресетовања (FRP):
FRP је безбедносна мера за заштиту података у случају крађе или губитка телефона, која захтева пријављивање на телефон преко власниковог налога да би се омогућило ресетовање телефона. Уклањање налога и закључавања екрана пре ресетовања омогућава особи којој дајете телефон да га подеси користећи своје информације.
Да бисте избрисали све податке и ресетовали телефон:
Ако не можете да отворите Settings, обавите спољно ресетовање.
Притисните дугме за укључивање да бисте поново покренули у режиму за опорављање.
Помоћу дугмади за јачину звука се померите на Factory data reset, па притисните дугме за укључивање да бисте изабрали.
Ресетовање траје неколико секунди.
Помоћу дугмади за јачину звука се померите на Reboot system now, па притисните дугме за укључивање да бисте изабрали.
Поновно покретање траје неколико минута. Ако се поновно покретање телефона не заврши, притисните и држите дугме за укључивање док се екран не затамни, па га отпустите за нормално укључивање.