Použití funkce Spoříč baterie

Spoříč baterie pomáhá prodloužit výdrž baterie do dalšího nabití. Telefon vás může vyzvat k aktivaci tohoto režimu, když je baterie vybitá, nebo ho můžete kdykoli zapnout ručně nebo naplánovat zapnutí.

Můžete použít Standardní spořič baterie, nebo Maximální spořič baterie. Standardní spořič baterie omezuje aktivitu na pozadí a některé funkce, zatímco Maximální spořič baterie zavádí mnohem přísnější opatření – zakáže většinu aplikací, omezuje funkce a ikony aplikací změní na černobílé, aby bylo vidět, že jsou pozastavené.

Když je aktivovaný Spoříč baterie

Když je Spoříč baterie zapnutý, na stavové liště se zobrazí ikona .

Když zapnete Standardní spořič baterie, telefon:

  • Zapne Tmavý motiv (Můžete ho vypnout, ale snížíte tak výdrž baterie.)
  • Sníží obnovovací frekvenci
  • Vypne funkci Okamžitý přepis
  • Bude čekat, dokud aplikaci nepoužijete, než obnoví její obsah, jako jsou e-maily nebo zprávy
  • Zabrání aplikacím provádět operace na pozadí (například sledování, jestli řeknete ”Hej Google”)
  • Přestane při vypnuté obrazovce používat službu zjišťování polohy

Maximální spořič baterie provede stejné úpravy jako Standardní spořič baterie a ještě několik dalších.

Maximální spořič baterie pozastaví všechny aplikace a jejich oznámení, kromě těchto nezbytných aplikací:

  • Hodiny
  • Zprávy
  • Nastavení

Můžete určit další aplikace jako nezbytné. U všech ostatních aplikací (které nejsou nezbytné) budou jejich ikony šedé a nebudete je moct používat, dokud nepřepnete na Standardní spořič baterie nebo nevypnete Spoříč baterie.

Maximální spořič baterie také:

  • Zakáže gesta pro ovládání telefonu
  • Vypne živé tapety
  • Vypne pracovní profil
  • Ukončí sdílení připojení a vypne hotspot
  • Zastaví vyhledávání sítí Wi-Fi a zařízení Bluetooth
  • Nastaví časový limit vypnutí obrazovky na 15 sekund

Zapnutí/vypnutí funkce Spoříč baterie

Spoříč baterie se vypne během nabíjení telefonu. Po odpojení telefonu od nabíječky se znovu zapne.

Otevřete rychlá nastavení a klepnutím na vypněte/zapněte Spoříč baterie.

Spoříč baterie se může zapnout automaticky při dosažení určitého procenta baterie. Nebo můžete využít umělou inteligenci, aby se naučila, jak telefon používáte, a omezila aplikace na pozadí, když je telefon nečinný.

  1. Otevřete rychlá nastavení a přidržte prst na ikoně .
  2. Klepněte na možnost Plán a připomenutí.
  3. Určení procenta:

    1. Zapněte funkci Nastavte úroveň nabití baterie.
    2. Pomocí posuvníku nastavte procentuální hodnotu, kdy se aktivuje Spoříč baterie.
  4. Chcete-li omezit aplikace na pozadí pomocí umělé inteligence, zapněte možnost Snížit vybíjení baterie při nečinnosti.
TipSpoříč baterie se vypne během nabíjení telefonu. Po odpojení telefonu od nabíječky se znovu zapne.

Pokud nechcete, aby telefon zapnul Spoříč baterie dříve, než je potřeba, můžete nastavit, aby byl vypnutý, když je telefon nabitý na 90 % a více:

  1. Otevřete rychlá nastavení, dotkněte se ikony a přidržte ji.
  2. Klepněte na Plán a připomenutí.
  3. Ověřte, zda je funkce Vypnout při 90 % zapnutá .

Použití funkce Standardní spořič baterie nebo Maximální spořič baterie

Pokud chcete zjistit, který úsporný režim používáte, otevřete rychlá nastavení a vyhledejte popisek na dlaždici Spoříč baterie .

Přepnutí:

  1. Otevřete rychlá nastavení a přidržte prst na ikoně .
  2. Zkontrolujte, že Spoříč baterie je zapnutý .
  3. Vyberte jednu možnost:

    • Standardní spořič baterie
    • Maximální spořič baterie

Chcete-li upravit, jak Maximální spořič baterie funguje:

  1. Otevřete rychlá nastavení a přidržte prst na ikoně .
  2. Vedle Maximální spořič baterie klepněte na .
  3. Upravte nastavení:

    • Chcete-li optimalizovat úsporu baterie podle způsobu používání telefonu (zatížení a teplota zařízení), zapněte funkci Adaptivní výkon. Tato funkce podle potřeby sníží jas obrazovky, upraví frekvenci procesoru a sníží spotřebu.
    • Připojení 5G má větší spotřebu energie než 4G. Pokud připojení 5G nepotřebujete, zapnutím možnosti Vypnout 5G jej omezte, než přepnete na Standardní spořič baterie nebo vypnete Spoříč baterie.
    • Nezbytné aplikace budou vždy spuštěny. Aplikace, které nejsou nezbytné, budou zašedlé, takže je nepůjde otevřít a nebudete z nich dostávat oznámení. Aplikace můžete přidat na seznam nezbytných. Tím však snížíte úsporu baterie. Klepnutím na vedle aplikace ji přesunete mezi Nezbytné aplikace nebo ji klepnutím na odeberete z nezbytných aplikací.

Zapnutí/vypnutí oznámení o vybité baterii

  1. Otevřete rychlá nastavení a přidržte prst na ikoně .
  2. Klepněte na možnost Plán a připomenutí.
  3. Zapněte nebo vypněte funkci Připomenutí spořiče baterie.