Дељење датотека и линкова са уређајима у близини

Можете да лако и безбедно делите садржај. Можете да делите садржаје као што су фотографије или видео снимци, контакти, документи и линкови. Пошаљите их на други уређај близу вас не користећи интернет везу.

Можете да делите са уређајима који користе Android 6+ и Chromebook уређајима, као и са одабраним Windows уређајима помоћу апликације. Дељење са iPhone уређајима није подржано. Више информација о подржаним уређајима и земљама потражите у делу помоћ за Google.

Слање и примање садржаја

  1. Отворите брза подешавања и додирните .

    Или изаберите Settings > Повезани уређаји > Подешавања везе > Quick Share.

  2. Додирните Ко може да дели са вама.
  3. Ако се то буде тражило, укључите Bluetooth и локацију.
  4. Изаберите ко може да види телефон ради дељења.

  1. Отворите садржај који желите да делите.
  2. Додирните или > Делите, па изаберите Quick Share.

    Телефон ће потражити уређаје у близини.

  3. Држите свој и туђи телефон један близу другог.
  4. Кад видите да је други телефон на вашој листи уређаја у близини, додирните му име да бисте му послали ставку.

    Друга особа може да прихвати или одбије пренос.

  1. Кад неко дели садржај са вама, добићете обавештење.

    Ако је потребно, додирните обавештење да би телефон постао видљив.

  2. Да бисте преузели садржај, додирните Прихвати.
  1. Отворите брза подешавања и додирните .
  2. Искључите Ко може да дели са вама.
СаветПре дељења или примања можете да промените име телефона у нешто што је теже идентификовати. Отворите Settings > Повезани уређаји > Подешавања везе > Quick Share > Назив уређаја и измените име.

Изаберите ко може да вас види ради дељења

Да бисте подесили ко може да дели са вама:

  1. Отворите брза подешавања и додирните .

    Или изаберите Settings > Повезани уређаји > Подешавања везе > Quick Share > Ко може да дели са вама.

  2. Изаберите ко може да види телефон ради дељења:

    • Уређаји: Ваш телефон је видљив вашим другим уређајима на којима сте пријављени са истим Google налогом, чак и када је екран искључен или закључан.
    • Контакти: Ваш телефон је видљив контактима у близини када је екран укључен и откључан.
    • Сви: Ваш телефон је видљив свима у близини када је екран укључен и откључан. Да бисте ограничили приступ на 10 минута, означите поље за потврду.

    Ако контакт није доступан, треба да додате имејл адресу Google налога те особе њеним контакт подацима.

Решавање проблема

Ако не можете да делите садржај с неким, покушајте следеће:

  1. Проверите да ли је Bluetooth укључен на оба телефона.
  2. Проверите да ли је Локација укључен на оба телефона.
  3. Приближите уређаје, на 1 стопу (30 цм) један од другог.
  4. Укључите па искључите режим рада у авиону.
  5. Искључите телефон, а затим га укључите.
  6. Сачекајте да више нико не дели садржај са другим телефоном.