A telefon megosztása

Ez a funkció csak a 4 GB-nál több RAM-mal rendelkező típusok esetén érhető el. (A telefonja RAM-kapacitásának megtekintéséhez nyissa meg a Beállítások menüt, majd keressen rá a „RAM-méret“ szókapcsolatra.)

A telefon megosztásának módjai

  • Felhasználók hozzáadása. Ha a telefonját megosztja családjával, barátaival vagy munkatársaival, mindegyikük számára külön felhasználói területeket hozhat létre.
  • Kölcsönadás vendégeknek. Ez egy ideiglenes terület, amelyet Ön vagy a vendég a használat befejezése után törölhetnek.
  • Képernyőrögzítés. Ezzel egy adott alkalmazást vagy képernyőt rögzíthet. Rögzíthet például egy játékot, hogy a gyermeke ne tudjon elnavigálni abból a telefonja más menüibe.

Tulajdonosok, felhasználók és vendégek

A tulajdonos a következőkre képes:

  • Meghatározhatja, hogy a felhasználók vagy a vendégek végezhetnek-e telefonhívásokat és küldhetnek-e sms-eket, ezzel együtt pedig láthatják-e a telefon hívásnaplóját és üzenetelőzményeit.
  • Visszaállíthat, frissíthet és eltávolíthat bármilyen alkalmazást.
  • Törölhet felhasználókat és vendégeket, eltávolítva ezzel minden hozzárendelt fiókot és adatot a telefonról.

A felhasználók és a vendégek a következőkre képesek:

  • Beállíthatnak Google fiókokat és más fióktípusokat.
  • Állítson be képernyőzárat.
  • Testre szabhatják a kezdőképernyőt és a beállításokat a saját területükön belül.
  • Alkalmazásokat adhatnak hozzá és törölhetnek a területükön belül, és frissíthetik a használt alkalmazásokat, attól függetlenül, ki telepítette azokat.
FontosAnnak megelőzésére, hogy mások az Ön tulajdonosi profiljára válthassanak és hozzáférhessenek az Ön adataihoz, a telefonja vendégekkel vagy más felhasználókkal való megosztása előtt állítson be képernyőzárat.

Amikor telefonját vendégekkel és más felhasználókkal osztja meg, egyes alkalmazások csak a tulajdonos számára elérhetők, a többiek számára nem.

Felhasználóváltás

Csak a tulajdonos képes a vendégek profiljára váltani a telefon kölcsönadásához, és ő képes váltani a felhasználói profilok között.

A felhasználói profilok közötti váltáshoz, vagy annak megtekintéséhez, melyik jelenleg az aktív, nyissa meg a gyorsbeállításokat. A képernyő tetején ezen ikonok egyikét látja majd, amint beállított egy felhasználót vagy hozzáadott egy vendéget.

Tulajdonos (Ha a profilját a(z) Névjegyek alatt állította be és profilképet is rendelt hozzá, azt és a nevét fogja látni.)
Vendég
Hozzáadott felhasználó