Ορισμός σύνθετων επιλογών κλειδώματος

Χρησιμοποιήστε αυτές τις επιλογές για να ελέγξετε πότε το τηλέφωνό σας κλειδώνει και αν ο κωδικός σας είναι ορατός όταν το ξεκλειδώνετε.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ποιο περιεχόμενο περιλαμβάνεται στην οθόνη κλειδώματος.

Ορίστε το χρόνο μέχρι το κλείδωμα

Το τηλέφωνό σας κλειδώνει την οθόνη πέντε δευτερόλεπτα μετά την απενεργοποίηση της οθόνης, εκτός αν παραμείνει ξεκλείδωτο αυτόματα.

Για να αυξήσετε ή να μειώσετε το χρονικό διάστημα πριν από το αυτόματο κλείδωμα της οθόνης:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια Moto .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο.

  2. Πατήστε Ξεκλείδωμα συσκευής.
  3. Δίπλα στο Κλείδωμα οθόνης, πατήστε .
  4. Πατήστε Κλείδωμα μετά τη λήξη χρονικού ορίου οθόνης και κατόπιν επιλέξτε διάρκεια.

Διακοπή του άμεσου κλειδώματος του κουμπιού λειτουργίας

Μπορείτε να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας με μη αυτόματο τρόπο πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Εάν θέλετε το κουμπί λειτουργίας να απενεργοποιεί την οθόνη αλλά να μην την κλειδώνει:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια Moto .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο.

  2. Πατήστε Ξεκλείδωμα συσκευής.
  3. Δίπλα στο Κλείδωμα οθόνης, πατήστε .
  4. Απενεργοποιήστε την επιλογή Κλείδωμα με το κουμπί λειτ. .

Μετά την απενεργοποίηση της οθόνης, το τηλέφωνό σας θα κλειδώνει κανονικά αφού περάσει ο χρόνος που έχει οριστεί για το αυτόματο κλείδωμα.

Έλεγχος λειτουργιών δικτύου και ασφάλειας

Όταν η οθόνη σας κλειδώνει, οι λειτουργίες δικτύου και ασφάλειας επίσης κλειδώνονται, διευκολύνοντας τον εντοπισμό του τηλεφώνου σας και την προστασία των δεδομένων σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του τηλεφώνου σας.

Όποιος χρησιμοποιεί αυτές τις γρήγορες ρυθμίσεις ή επιλογές του Μενού λειτουργίας από το κλείδωμα οθόνης, πρέπει να ξεκλειδώσει την οθόνη για να συνεχίσει:

  • Διαδίκτυο
  • Λειτουργία πτήσης
  • Εξοικονόμηση μπαταρίας
  • Τοποθεσία
  • Εξοικονόμηση δεδομένων
  • Απενεργ/ση
  • Επαναφορά επιλογών

Η οθόνη πρέπει επίσης να ξεκλειδωθεί, για να μπορούν οιφωνητικές εντολές να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετίζεται με αυτές τις λειτουργίες.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια Moto .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Ξεκλείδωμα συσκευής και πατήστε δίπλα στην επιλογή Κλείδωμα οθόνης.

  2. Πατήστε Τοπικό δίκτυο και ασφάλεια, στη συνέχεια:

    • Για καλύτερη προστασία σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του τηλεφώνου σας, ενεργοποιήστε το .
    • Εάν δεν χρειάζεστε υψηλότερη ασφάλεια και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες στις γρήγορες ρυθμίσεις χωρίς ξεκλείδωμα, απενεργοποιήστε το .

Απόκρυψη του μοτίβου ή του κωδικού ΡΙΝ σας

Μπορείτε να αποκρύψετε τον κωδικό ΡΙΝ ή το μοτίβο, για να μην είναι εμφανή σε άλλους χρήστες όταν ξεκλειδώνετε την οθόνη σας. Εάν χρησιμοποιείτε κωδικό PIN, μπορείτε να κωδικοποιήσετε τη σειρά των αριθμών στο πληκτρολόγιο.

Αν χρησιμοποιείτε κλείδωμα οθόνης με μοτίβο, κάντε το πιο ασφαλές, κρύβοντας τα ίχνη των δακτύλων στην οθόνη όταν σχεδιάζετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια Moto .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο.

  2. Πατήστε Ξεκλείδωμα συσκευής.
  3. Δίπλα στο Κλείδωμα οθόνης, πατήστε .
  4. Απενεργοποιήστε την επιλογή Να γίνει το μοτίβο ορατό .

Αν χρησιμοποιείτε κλείδωμα οθόνης με κωδικό ΡΙΝ, για να είναι πιο δύσκολο για κάποιον να δει τον κωδικό PIN που εισάγετε, κωδικοποιώντας τη σειρά των αριθμών στο πληκτρολόγιο εισαγωγής κωδικού PIN:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια Moto .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Ξεκλείδωμα συσκευής και πατήστε δίπλα στην επιλογή Κλείδωμα οθόνης.

  2. Πατήστε Κωδικοποίηση πληκτρολογίου εισαγωγής κωδικού PIN.
  3. Ενεργοποιήστε το στοιχείο Ενεργοποίηση κωδικοποίησης πληκτρολογίου εισαγωγής κωδικού PIN .

Απόκρυψη κωδικών πρόσβασης

Για να ελέγξετε εάν οι χαρακτήρες εμφανίζονται στιγμιαία όταν εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας ή για να συνδεθείτε σε ιστότοπους και εφαρμογές:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια Moto ή την εφαρμογή Ρυθμίσεις .

  2. Πατήστε Ασφάλεια και απόρρητο > Ρυθμίσεις απορρήτου.
  3. Απενεργοποιήστε το στοιχείο Εμφάνιση κωδικών πρόσβασης .