Użyj tych opcji, aby kontrolować zawartość i funkcje wyświetlane na ekranie blokady.
Możesz także kontrolować, kiedy ekran będzie blokowany.
Glance zapewnia szybki dostęp do szerokiej gamy informacji bez odblokowywania ekranu.
Aby usunąć te treści z ekranu blokady:
Wybierz kolejno Ustawienia > Ekran główny i ekran blokady > Ekran blokady > Glance.
Lub dotknij nazwy artykułu na ekranie blokady, aby otworzyć Glance, a następnie dotknij 


Włącz funkcję 
Powiadomienia będą wyświetlane na ekranie blokady jako kafelek. Dotknij go, aby przeglądać powiadomienia.
Aby wyświetlać powiadomienia na liście zamiast kafelka, wyłącz Glance. Następnie zresetuj styl powiadomień.
Wybierz kolejno Ustawienia > Ekran główny i ekran blokady > Ekran blokady > Glance.
Aby wyłączyć wyświetlanie powiadomień na ekranie blokady (tryb uśpienia i wybudzenia) lub wybrać wyświetlanie tylko wybranej zawartości:
Określ, czy mają być wyświetlane powiadomienia.
Jeśli zezwolisz na wyświetlanie powiadomień, ale ukryjesz zawartość poufną, otrzymasz powiadomienia o przychodzącej wiadomości e-mail lub czacie, ale nie będą one zawierać szczegółów wiadomości.
Aby wyłączyć powiadomienia w trybie uśpienia, ale wyświetlać je w trybie wybudzenia:

Aby ekran pozostał czarny, gdy przychodzą powiadomienia:

Oto opcje wyświetlania powiadomień na ekranie blokady:

Aby zmienić style:
Jeśli nie chcesz wyświetlać i używać działań na powiadomieniach (np. Odpowiedz, Archiwizuj):

Aby uniemożliwić innym osobom używanie telefonu, po wykonaniu działania (np. Odpowiedz) z powiadomienia należy odblokować telefon przed odpowiedzią.
Aby zezwolić na odpowiedzi i inne działania z powiadomień bez odblokowania:

Gdy ekran jest wyłączony (czarny), możesz nacisnąć przycisk zasilania, aby wyświetlić ekran blokady. Możesz także użyć innych gestów.
Skonfiguruj telefon, aby wybudzać ekran uśpienia dotknięciem lub gestem, gdy leży na płaskiej powierzchni.
Gdy ekran jest wyłączony (ciemny), możesz pominąć tryb uśpienia i przejść bezpośrednio do trybu wybudzenia na ekranie blokady, dotykając ekranu dwa razy. Aby to skonfigurować:

Aby wyłączyć ekran i zablokować telefon z dowolnego ekranu:


Umieszczanie swojego imienia i nazwiska lub krótkiej wiadomości na ekranie blokady dla znalazcy telefonu:
Aby zezwolić na dostęp do Wallet lub zabronić go, bez odblokowywania telefonu:


Jeśli masz urządzenia Google Home (światła, kamery, termostaty), możesz monitorować i kontrolować je z ekranu blokady:
Aby dodać je do ekranu blokady, włącz 
Umożliwia to sprawdzanie elementów sterowania z poziomu ekranu blokowania, jednak aby dostosować te ustawienia konieczne będzie odblokowanie ekranu.
