Za każdym razem, gdy aplikacja będzie korzystać z mikrofonu lub aparatu, na pasku stanu pojawi się wskaźnik prywatności.

Gdy widoczny jest wskaźnik prywatności:


Aby zablokować używanie przez aplikację:

Aby szybko zablokować lub odblokować dostęp do mikrofonu lub aparatu dla wszystkich aplikacji:


Zmień ją na Zablokowany.
Żadna aplikacja na telefonie nie ma dostępu.

