Κοινοποίηση αρχείων και συνδέσμων σε κοντινές συσκευές

Κάντε κοινή χρήση περιεχομένου εύκολα και με ασφάλεια. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση φωτογραφιών ή βίντεο, επαφών, εγγράφων και συνδέσμων. Στείλτε τα σε άλλη συσκευή κοντά σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να κάνετε κοινοποίηση σε συσκευές Android 6+ και Chromebook, καθώς και σε επιλεγμένες συσκευές Windows μέσω εφαρμογής. Η κοινοποίηση σε iPhone δεν υποστηρίζεται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποστηριζόμενες συσκευές και χώρες, ανατρέξτε στη βοήθεια της Google.

Αποστολή και λήψη περιεχομένου

Ενεργοποίηση κοινοποίησης

  1. Στο τηλέφωνό σας, βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth και το Τοποθεσία είναι ενεργοποιημένα.
  2. Ανοίξτε τις γρήγορες ρυθμίσεις και πατήστε .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Quick Share.

  3. Πατήστε Who can share with you.
  4. Επιλέξτε ποιος μπορεί να βλέπει το τηλέφωνό σας για κοινή χρήση.

Κοινοποίηση περιεχομένου

  1. Ανοίξτε το περιεχόμενο προς κοινοποίηση.
  2. Πατήστε ή πατήστε > Κοινοποίηση και επιλέξτε Quick Share.

    Το τηλέφωνό σας θα αναζητήσει κοντινές συσκευές.

  3. Κρατήστε κοντά μεταξύ τους το τηλέφωνό σας και το άλλο τηλέφωνο.
  4. Όταν δείτε το άλλο τηλέφωνο στη λίστα κοντινών συσκευών, πατήστε το όνομά του για να στείλετε το στοιχείο.

    Το άλλο άτομο μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει τη μεταφορά.

Λήψη περιεχομένου

  1. Όταν κάποιος μοιράζεται μαζί σας περιεχόμενο, θα λάβετε μια ειδοποίηση.

    Αν χρειάζεται, πατήστε την ειδοποίηση για να κάνετε το τηλέφωνό σας ορατό.

  2. Για να λάβετε το περιεχόμενο, πατήστε Αποδοχή.

Απενεργοποίηση κοινοποίησης

  1. Ανοίξτε τις γρήγορες ρυθμίσεις και πατήστε .
  2. Απενεργοποιήστε το στοιχείο Who can share with you .
ΣυμβουλήΜπορείτε να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας σε λιγότερο αναγνωρίσιμο πριν από την κοινή χρήση ή τη λήψη. Επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Quick Share > Όνομα συσκευής και επεξεργαστείτε το όνομα.

Επιλέξτε ποιος μπορεί να σας βλέπει για κοινή χρήση

Για να ρυθμίσετε ποιος μπορεί να μοιράζεται περιεχόμενο μαζί σας:

  1. Ανοίξτε τις γρήγορες ρυθμίσεις και πατήστε .

    Εναλλακτικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Quick Share > Who can share with you.

  2. Επιλέξτε ποιος μπορεί να βλέπει το τηλέφωνό σας για κοινοποίηση:

    • Κρυφό: Το τηλέφωνό σας είναι ορατό στις άλλες συσκευές σας που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Google, ακόμα και αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη ή κλειδωμένη.
    • Επαφές: Το τηλέφωνό σας είναι ορατό στις κοντινές επαφές σας, ενώ η οθόνη είναι ενεργοποιημένη και ξεκλείδωτη.
    • Όλοι: Το τηλέφωνό σας είναι ορατό σε όποιον βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη και ξεκλείδωτη. Για να περιορίσετε την πρόσβαση στα 10 λεπτά, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου.

    Αν μια επαφή δεν είναι διαθέσιμη, θα πρέπει να προσθέσετε στα στοιχεία της επαφής μια διεύθυνση email που σχετίζεται με τον λογαριασμό Google της επαφής.

Επίλυση προβλήματος

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση περιεχομένου με κάποιον χρήστη, δοκιμάστε τα εξής βήματα:

  1. Στο τηλέφωνό σας, ελέγξτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth.
  2. Στο τηλέφωνό σας, ελέγξτε ότι το Τοποθεσία είναι ενεργοποιημένο.
  3. Πλησιάστε τις συσκευές μεταξύ τους σε απόσταση 30 εκατοστών (1 ποδιού).
  4. Ενεργοποιήστε και στη συνέχεια απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης.
  5. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνό σας.
  6. Περιμένετε έως ότου κανείς άλλος δεν κάνει κοινή χρήση περιεχομένου με το άλλο τηλέφωνο.